Kariolka - 2013-08-12 07:03:05

herbata zielona, czerwona, które bardzo lubię:


Właściwości zielonej herbaty

Herbata zielona zawiera duże ilości witamin (między innymi C, K, E) i minerałów. Działa doskonale na układ krwionośny regulując ciśnienie. Zapobiega powstawaniu kamieni w nerkach i wątrobie. Chroni przed reumatyzmem a także zmniejsza jego natężenie.
Dzięki działaniu antybakteryjnemu sprawdza się jako substancja wspomagająca w leczeniu chorób o podłożu zapalnym (grypa). Przeciwdziała wylewom i zawałom serca. Obniża poziom cholesterolu. Wspomaga proces trawienia i likwiduje wolne rodniki.

Właściwości czerwonej herbaty

Właściwości czerwonej herbaty były wielokrotnie badane. Potwierdzono (uniwersytety we Freiburgu i Heidelbergu oraz w Paryżu) że wspomaga ona pracę wątroby, obniża poziom cholesterolu, oczyszcza organizm, pobudza procesy trawienne, wzmacnia organizm.

Herbata czerwona jest też nazywana „zabójcą tłuszczu”, dzięki regularnemu spożywaniu wpływa na spadek masy ciała. Co ciekawe działa ona jedynie na zbędne pokładu tłuszczu powodując naturalny proces odchudzania.

Pomaga w trawieniu, stymuluje pracę wątroby. Jej spożycie pozwala obniżyć poziom alkoholu w krwi (o 0,45 promila w ciągu dwóch godzin). Przywraca też utraconą jasność umysłu. Filiżanka czerwonej herbaty poprawia też samopoczucie.

Herbatę czerwoną można pić w zasadzie bez ograniczeń, zawiera niewiele kofeiny i teiny. Zaleca się spożywanie od 3 do 5 filiżanek dziennie.

Laughing

www.siecli.pun.pl www.bleachmaster.pun.pl www.farmingsimulator2009.pun.pl www.telekomgsm.pun.pl www.newgeneration.pun.pl